Pontus Ferneman

PRESSFOTOGRAF/BILDJOURNALIST

En onsdag med föreläsning.

leave a comment »

Idag kom Justus Bennet från journalist förbundet till klassen och föreläste om etik och arbetsmarkaden för journalister. Det var en riktigt bra och givande föreläsning. Finns inget bättre än att lyssna på personer som kan sin sak och vet hur man förmedlar den kunskapen till andra. Dessutom gav Bennet riktigt bra tips på hur man skriver ansökningar, då han också arbetat som arbetsförmedlare för journalister.

På förmiddagen hade jag en första genomgång med Tomas på utkastet av mitt projekt. Han kom med lite nya vinklar och gjorde det tyvärr inte lättare för mig. Tomas tyckte istället att jag skulle lägga till två bilder. Det är bara att acceptera. För att citera Tomas från idag: ” du hörde mig ”.

Så jag fortsätter att fundera. Letade också fram ett gammalt dokument på datorn. Anteckningarna som jag gjorde på den kritik  jag fick av Pieter ten Hoopen när jag gick på workshop med honom sommaren 2007. En workshop som var lärorik plus mycket hård kritik från Pieter. Nu försöker jag ta med det jag lärde mig av honom för att få mitt projekt att bli bättre. För under kursen fick vi göra ett bildreportage som vi blev bedömda på. Jag gjorde ett reportage om en bagare i Tidaholm, ett bildreportage som blev kasst rakt igenom. Bara bra singelbilder som inte berätta något. Så ska det inte bli denna gången.

gb-gubbe-l

Två glada GB-gubbar på en camping i Skåne, sommaren 2006

Written by pontusferneman

mars 25, 2009 den 8:31 e m

Publicerat i Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: