Pontus Ferneman

PRESSFOTOGRAF/BILDJOURNALIST

Söndag II

leave a comment »

Söndagen började som min lediga dag och avslutades med guldfirande i Helsingborg. Min uppgift igår var att vara beredd om HIF skulle ta guld och bevaka deras hemkomst till Helsingborg. Men för att det skulle bli guld behövde de vinna i Göteborg och AIK tappa poäng mot Malmö. När det var en halvtimme kvar av matchen mellan Malmö och AIK satte jag mig i bilen och körde mot Helsingborg på chans. Under bilfärden lyssnar jag på matchen på radion, för vinner AIK så är det bara att vända och åka tillbaka. Efter mycket dramatik vann Malmö och guldet var säkrat för Helsingborg.

Efter en timmes väntan i Helsingborg kommer bussen med spelarna som ska hyllas på Olympia av alla fans. En efter en presenteras spelarna och kommer ut på planen genom spelargången. Där det mer eller mindre utbryter ett kaos av fans som ska krama sina hjältar samtidigt som en hop av fotografer (jag inkluderad) trängs och armbågas med sina kameror huller om buller och upp i luften.

Mitt i allt detta tänds en bengalisk eld och det sprids ett moln av rök. Molnet blir värre när vakterna sen tömmer sina brandsläckare på den bengaliska elden.

Men det var kul och ovan är några av bilderna jag skickade hem.

Annons

Written by pontusferneman

september 26, 2011 den 10:17 e m

Publicerat i Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: